mercredi 21 novembre 2012

Còp de teatre !


Adieu !
Vos interessariá de passar una bona serada ?

Ai aquí dos espectacles de vos prepausar.

Lo primièr espectacle que vos aconselhi es de circ. Aqueste espectacle se sona Mazùte es estat montat  per la companhia francò-catalana Baro d’Evel que nasquèt en dos mil onze. Son trabalh s’inspira de lo de l’artista Antoni Tàpies. Personalament, porai pas anar a deguna de las representacions mas vos pòdi dire que totes las companhias de circ que vejèri mercés a la Scèna Nationala de Sèta m’encantèran perque sa tòca a totas èra (e es) de renovelar, cambiar l’imatge un pauc passit del circ tradicional en presentar justamente a la gent de circ contemporanèu. M’agradan fòrça la poesia emai la “folia” que se pòdon de còps trapar dins tals números. Amai aquel espectacle se pòt veire tre dètz ans e amb la familha tota !
Se debanarà a Sèta, dins lo chai Skalli que foguèt  asegat per acculhir los espectacles de la ScèneNationale de Sète et du Bassin de Thau del temps que duraràn las òbras de restoracion del Teatre Molière.

Las datas de representation son :
Dimars 20 de novembre a 20h30
Dimècres 21 de novembre a 19h.

Lo segond espectacle se sona Erotokritos. Es lo que m’agradariá mai de veire perque es inspirat d’una legenda occiatana e que, m’o foguèt dich, se pòt ausir un pauc d’occitan e de catalán dins la pèça (entre autras lengas romanicas). Amai, es una producción de la Scèna nacionala doncas trapi interessant de constatar consí será la resulta. Pareis que la mesa en scèna es fòrça dinamica !
Se debanarà a Lattes,  al TeatreJacques Coeur.

Las datas de representation son :
Dijòus 22 e divendres 23 de novembre a 20h30.

Per informacion : prenguèri doas plaças pel divendres doncas se qualqu’un me vòl acompanhar…

Desolada per quel article tardièr,

A lèu !

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire